La Diagonella – passlung

La Diagonella 2016 är den tredje upplagan, loppet är en uppföljare till Engadin dalens stora lopp, ski marathon som är ett välkänt för fristils åkare sedan mitten av 80 talet. La Diagonel är ett klassikt lopp över 65 km , start och mål i den historiska byn Zouz.

La Diagonell är de perfekt föreberedleseloppet för alla som planerar att åka Vasaloppet, eftersom din placering i La Diagonella gör att du seedas till en start plats i Vasaloppet.
Tillsamman med ledningen för loppet har vi skapat ett program anpassat till de svenska åkarnas krav.

Boende på familje Hotel Spöl i Zernetz det har lång erfarenhet att ta hand om skidåkare och här är det fullbokat långt i förväg med åkare som skall delta i Ski Maraton. Bredvid hotellet ligger byns simhall med en modern anläggning med både inomhus och utomhus pool året om, poolområdet anses av många vara bättre än på några av de 5 stjärniga hotellen i grann byn St Moritz.

För att ge våra resenärer det allra bästa förutsättningarna att lyckas på La Diagonella, har vi bokat upp dalens främsta vallare med erfarenhet från att ta hand om både Schweizisk juniorlandslaget och elitåkare från Schweiz och Tyskland. Skidorna vallas efter rådande förhållanden och lämnas ut vid start på lördag morgon. Vill du anlita vår vallare boka i god tid antalet par han vallar är begränsat.

Vill du känna på bansträcknigen har du möjlighet att åka första halvan av loppet torsdag morgon. Du bestämmer själv om du vill åka hela vägen från Zernetz via Zouz och starten till st Moritz eller om du vill ta tåget till Zouz och åka från starten till St Moritz.

Att åka tåg i Schweiz är en fin naturupplevelse, när vi vänder hem igen efter avslutat lopp finns möjlighet att åka en stor del av den berömda GlaciärExpressen som går mellan St Moritz och Zermatt. Vi väljer att erbjuda tåg eftersom då blir resan till och från flygplatsen en del av en oförglömlig upplevelse.

Program 20-24 mars:
Onsdag Ankomst Zürich tåg till Zernetz
Ankomst Hotel Spöl

Torsdag Skidåkning från Zernetz alt från Zouz till St Moritz

Fredag Fria aktiviteter
Inlämning av skidor för vallning(förbokas och betalas separat)

Lördag Tåg till Zouz
Start kl 08.00, start området öppet från 06.00

Söndag Tåg till Zürich