Montafon


Österrike – när det är som bäst!

 

Montafondalen är granne både med St Anton och Ischgl. Till Gaschurn huvudorten i Montafondalen reste svenska researrangörer på mitten av 80 talet när efterfrågan minskade glömdes Montafondalen bort. Sedan dess är skidområdet större liftarna nya, men gästfriheten, gemytet och wienerschnitzel finns kvar. Många av hotellen har gått i arv i generationer och familjerna som driver dem är måna om att alla ska tycka om hotellet men framför allt trivas med skidåkningen, maten och den gemytliga stämningen.

Backarna passar bäst för vana till duktiga skidåkare och utanför pisterna finns stora möjligheter både precis bredvid pisten men även för dem som vill prova att gå med stighudar för att hitta lugnet och den orörda snön på andra sidan kammen.

Närheten till Zürich flygplats gör att du på 2 timmar är i Montafondalen, är ni en grupp som åker är det bekvämt att hyra en minibuss är ni bara ett par eller mindre kompisgäng ta tåget till Bludenz och därifrån taxi eller skidbuss till hotellet.


Hotel Zerres

Gunter har tagit över Hotel Zerres från sina föräldrar och han driver det i familjär anda och med god kunskap om skidåkning både i och utanför pisten. När middagen serveras på Hotel Zerres vet alla som varit där tidigare, att då blir det riktigt god mat. Gunter själv står i köket och ser till att alla måltider håller hög klass. Gunter för den österrikiska sopptraditionen vidare. När alla tagit för sig av den fina salladsbuffén serveras en av Gunters soppor innan det är dags för huvudrätt och som avslutning en god efterrätt. För den som önskar värma upp kroppen innan middagen finns bastu på hotellet.

Hotellet har egen postbusshållplats och ligger en hållplats från närmaste lift, dit tar det mindre än 5 minuter att gå. I skidrummet finns pjäxvärmare.Till hotellets hemsida

Familie Pfeifer
A-6794 Partenen, Montafonerstrasse 53

Tel.+43 5558 8301
info@ferienmacher.comPension Sohler

I bästa läge mellan restauranger och dalstation, ligger Pension Sohler. Sonja som driver pensionatet är uppvuxen i Gaschurn och har koll på allt från bästa restaurangen i backen till var de serverar den godaste Wienersnitzeln. Hennes sambo Lennart flyttade från Stockholm i mitten på 80 talet och hjälper gärna till med tips om bästa backarna och andra unika saker som normalt bara lokalbefolkningen känner till. Rummen är välskötta och sängarna sköna med tjocka duntäcken precis som det skall vara. Som en extra bonus finns en liten bastu som går att boka för mindre sällskap. Skidrum med pjäxvärmare finns.Till hotellets hemsida

Pension Sohler
Schulstr. 10a+b
A-6793 Gaschurn

info@pensionsohler.com

Tel.: +43 5558 8847
Fax:+43 5558 8847-4