Passo Tonale / Ponte di Legno

18 februari – 5 mars, 2017

1800 meter över havet ligger det italienska bergspasset Passo Tonale, med högsta skidåkning på 3 069 möh. Trots den stora höjdskillnaden är skidområdet lättöverskådligt. Formen är som en romersk amfiteater där backarna ligger i en stor halvcirkel. Här finns fina backar för alla – närheten mellan barnbackar och offpist gör området idealiskt för familjeresan till Alperna.
I dalen nedanför Passo Tonale ligger den bortglömda italienska pärlan Ponte di Legno. Här byggdes den första skidliften redan på 1920-talet. Men när nya skidorter växte upp över hela Alperna föll Ponte i glömska fram till för några år sedan. Då länkades nämligen området samman med Passo Tonale. I samband med detta byttes de gamla liftarna ut och man byggde ut med nya backar. Så nu är det dags att upptäcka Ponte di Legno igen!

AKTIVITETER
passo-tonaleCima Presena
För att sätta benen på prov, avsluta dagen med att åka från Cima Presena på 3 069 möh ner till Ponte di Legno på 1 256 möh.
Off-pist åkning Ponte di Legno/Tonale
För de som vill testa off-pist är Ponte di Legnio/Tonale utmärkt, många av skidlärarna är utbildade off pist guider och går att hyra per timme vilket blir betydligt billigare än att hyra bergsguide i Schweiz, Österrike eller Frankrike.

Nostalgi i Madonna di Campiglio
Granne till Passo Tonale ligger Madonna di Campiglio, – ett måste för alla som växte upp när Stenis fick Sverige att stanna. Här tog Ingmar Stenmark sin första världscupseger 1974 som han följde upp med ytterligare 6 segrar – så klart har ingen annan som varit i närheten av att ha vinna 7 världscup segrar i samma backe…

I Alberto Tombas fotspår
Gör som Alberto Tomba – åk bana i Passo Tonale. La Bomba som växte upp i en förort till Bologna var ofta i Passo Tonale och tränade under sin uppväxt men kom även tillbaka för att ladda upp inför världscup, OS och VM. Med sina 50 världscupsegrar och tre OS-guld är han självklart byns stora hjälte.

Träning i bana
I Tonale finns alltid möjlighet att sätta bana. I skidskolan finns ett flertal skidlärare med just avslutade tävlingskarriärer, så för dem som vill träna SL/GS på sportlovet – finns utmärkta förutsättningar!

Se pris och boka vecka 8 2017
Se pris och boka vecka 9 2017


Hotel Bella Vista

Hotel Bella Vista är ett familjeägt hotell i Ponte di Legno. Servicen är personlig och hotellet rymmer gott om sällskapsutrymme för såväl barn som vuxna. hotellet passar utmärkt för familjer ett stort antal 4 bäddsrum vilket gör familjeresan till Alperna mycket prisvärd. Tre olika rumstyper, Stella Alpina är de som är mest väl utrustade och senast renoverade, Ginepro nyligen renoverade med något enklare inredning och slutligen de äldre rummen Buccaneve. Alla finns som dubbelrum med en eller två extra bäddar, extrabäddar i form av våningssäng.

Hotellet ligger 250 m från äggliften. Då skidskåp med värme för pjäxor ingår och finns vid äggliften, blir promenaden från hotellet en skön uppvärmning.Till hotellets hemsida

Hotel Bellavista
Piazzale Europa, 1
25056 Ponte di Legno (BS)
Italia

T. 0364 90 05 40
F. 0364 90 06 50

bellavista@bellavistahotel.com