En av Europas bästa cykelparker.                                                            Foto: Mattias Fredriksson

Parken erbjuder mer varierad utförs cykling än de flesta andra downhill destinationerna i Europa. Järvsö har inte flest leder och inte högsta fallhöjd men i variation och i välgjorda leder ligger Järvsö i topp, vi har varit runt och jämfört.

De breda utbudet av leder gör att Järvsö utmärkt för alla som vill upptäcka downhill för första gången och för alla er  som redan är fast och vill utvecklas för att klara svårare leder och hopp.

Nedan text har vi lånat från tidningen Åka Skidor som varit i Järvsö flera gånger

Först kom Barbro. Ett yrväder som slingrar och hoppar sig nerför berget – förlåt, kullen – och förför varje man och kvinna som råkar följa hennes väg utför.
Hon, om vi kan tala om en cykelled som en “hon”, var den allra första leden som skulpterades fram med hjälp av en grävmaskin ur den östra sidan av Öjeberget i Järvsö. Barbro var också början till det som skulle bli Järvsö Bergscykelpark.
Leden har, inte helt överraskande, fått sitt namn efter traktens välbekanta dotter och eviga ambassadör, Barbro Lill-Babs Svensson. Den (i alla fall en gång i tiden) slående vackra och käckt trallande sångfågeln som under sin glans dagar radade upp omskrivna relationer och äktenskap, och efterföljande, lika omskrivna, skilsmässor och uppbrott i samma takt som hon radade upp svensktopphits.
Järvsö valde att gå den hårda vägen när de skulle bygga sin cykelpark. Istället för att, som traditionen bjuder, låta en grupp erfarna åkare bygga det som de själva vill cykla – leder som tenderar att bli för avancerade för majoriteten av övriga åkare –,var intentionen hela tiden att skapa en park som passar alla typer av cyklister, från de bästa hela vägen ner till rena nybörjare som testar utförscykling för första gången.

Vi arrangerar dagsresor till Järvsö från Täby, för grupper även från andra orter runt om i Mälardalen. I formuläret nedan kan du anmäla dig till vår endagstur som vi arrangerar den 18 juni 2017.Med reservation för att det är minst 16 personer som bokar.

[infobox-tslk]Resa:
I våra resor till Järvös ingår buss från Täby, bike clinic i grupp för nybörjare eller en fortsättningskurs för det som redan varit i Järvsö. Vi börjar med nybörjarna och efter lunch är det dags för de som redan provat downhill och värmt upp på egen hand på förmiddagen

Pris:
Bussresa Täby-Järvsö t o r och bike clinic:
Vuxen 430 kr
Barn upp till 16 år i vuxens sällskap 380 kr

Liftkort 1 dag:
Upp till 16 år 245 kr
Vuxen 295 kr

Cykelhyra inkl skydd, handskar, tröja och självrisk reducering. :
Barn 140-155 cm från 495 kr/dag
Barn och vuxna från 160 cm från 745 kr/dag


[/infobox-tslk]

[infobox-tslk]Försäkring:
Avbeställningsskydd arrangeras av resenären själv via hemförsäkring. Anmälan är bindande från och med den 15 juni 2017. Därefter kommer de avbokningsavgifter som uppstår att faktureras deltagare som avbokar.

Det är viktigt att den som är betalningsansvarig anmäls som kontaktperson, gäller även om betalningsansvarig inte skall vara med på resan.

Anmälan steg för steg

  1. Konfido tar emot din anmälan
  2. Konfido skickar en bekräftelse på att din anmälan gått igenom
  3. Faktura för resan skickas via e-mail
  4. Vi cyklar i Järvsö
  5. Konfido skickar en utvärdering på resan

Kontakt Konfido
Mobil +46 709 89 24 25
E-mail mats@konfido.se


[/infobox-tslk]