Välkommen till Täby SLK höstlovsläger i Zermatt 28/10 -6/11 2021

Följ med på klubbens uppskattade läger i omtalade Zermatt. Alpina landslaget har flera gånger varit på träningsläger i Zermatt. Europas högsta belägna pister gör att skidåkningen alltid sker på bra underlag. Den hänförande utsikten från glaciären är ett extra plus, ingen annanstans i Alperna kan du se så många toppar över 4 000 m. Att få väljer att arrangera sitt höstlovsläger i Zermatt gör att förutsättningarna för ett lyckat läger är mycket bra, även för våra yngre åkare. Mer information om Zermatt

Klubben kommer att arrangera träning för åkare från U10 och upp till juniorer. Det går utmärkt för U14 och U16 åkare att åka utan förälder, Konfido har lång erfarenhet av resor till Zermatt och stor vana att assistera personer som mot förmodan behöver extra assistans. Utse en fadder för resan till och från Zermatt så ensam åkande barn har något att resa tillsammans med.Träningen startar den 29/10 och pågår till och med den 6/11, det går självklart bra att komma tidigare och/eller stanna kvar längre för friåkning, Konfido finns på plats i Zermatt från den 20 oktober. Lördag och söndag får klubben inte sätta bana i Zermatt.

Ansvarig på plats för träningen i respektive grupp:
U16 Daniel Ericsson
U14 Jonna Wallén
U12 Anna Törner
U10 Jacob Kruse
U8 Anna Söder

Välj hur du vill bo i Zermatt, vi erbjuder lägenhet i Haus Theodul och lägenhet i Haus Rosenberg. Rosenberg är nyrenoverat och har ett något bättre läge och ett något högre pris. Om du gärna vill bo på hotell skriv in det i önskemålsrutan, Konfido samarbetar med flera hotell i  olika prisnivåer i Zermatt.

Haus Theodul lägenheter  ligger centralt i Zermatt endast 50 m från huvudgatan. De flesta lägenheterna har plats för 4 och 8 personer där vardagsrummet har två uppfällbara väggsängar. Finns även studios för två och tre personer  (ev önskemål uppfylls efter bokningsdatum) Lägeransvarig fördelar boendet och uppfyller ev önskemål i möjligaste mån. Bor du i lägenhet gör du din egen frukost och kan välja att äta lunch och middag tillsammans med övriga klubbmedlemmar eller laga din egen mat. När Theodul är fullbokat finns fler lägenheter så att alla som vill kan vara med på lägret.
Länk till Haus Theodul

Haus Rosenberg, just nu slutsålt, vi letar alternativa lgh av samma standard, ligger vid floden Vispa ca 150 m från kyrkbron. Lägenheterna är för 6-7 personer. Uppge gärna med vem du vill dela lägenhet, att dela med familj med annan ankomstdag/avresedag innebär tombädds tillägg, lägenheterna hyrs per dag

Länk till Haus Rosenberg

Bor du i lägenhet gör du din egen frukost och kan välja att äta lunch och middag tillsammans med övriga klubbmedlemmar eller laga din egen mat.

Skidåkning:
7 skiddagar, Zermatt erbjuder stora friåkningsytor och utmärkt förhållanden för träning i bana. På mellanstationen Trockenersteg, 2 939 möh, har TSLK abonnerat en restaurang  där klubbens medlemmar kan byta om inför skidåkningen och återhämta sig mellan träningspassen. De stora friåkningsytorna och möjlighet att komma ner under 3 000 möh på lunch gör att lägret lämpar sig mycket bra även för yngre åkare. TSLK har förbokat  banplats för GS träning från och med måndag till och med fredag.

Resa:
Var och en bokar flyg på: www.sas.se  www.swiss.com  www.lufthansa.com eller på www.easyjet.com  Var noga med att kontrollera omboknings och avbokningsregler innan du bokar.

Klubben har ett avtal med SAS som ger klubbens medlemmar möjlighet att boka biljetter för idrottsklubbar, då ingår skidfrakt och förmånligare om och avbokningsregler och fria namnbyte på biljetten. Tänk på även om flygbiljetten går att avboka nära in på avresa, kan det uppstå avbokningskostnader för boende och tågbiljett.  Var uppmärksam på att är du tidigt ute och bokar ungdomsbiljett är dessa ofta billigare än SAS idrottsbiljetter. För att boka via klubbens SAS-avtal använder du koden NTSKCR2, koden fyller du i steg två efter du valt flygsträckan och datum, du mått först klicka på fältet sportkod och sedan fylla i NTSKCR2  Boka sportbiljett via denna länk och för alla som har  SAS Eurobonus finns möjlighet att boka ungdomsbiljetter till sina barn, skidfrakt tillkommer för ungdomsbiljett. 

Transfer från flygplatsen sker oftast med tåg, är ni en grupp på fler än 10 som bokat samma flyg ut och hem kan vi arrangera busstransfer(från Zurich är busstransfern ca 1 timme längre än tåget) Tåg är oftast de billigaste alternativet eftersom barn upp till 16 år åker med utan kostnad tillsammans med en vuxen. En Swiss Transfer Ticket för vuxen kostar idag ca 1 540 kr, Konfido förmedlar och samordnar tågbiljetter till alla som deltar i lägret. Biljetterna delas ut i början av oktober på någon av klubbens inomhus träningar.

Måltider:
I måltidspaketet ingår lunch på Trockenersteg och middag på Brasseri Uno och vid behov även på Old Zermatt. Lunch är varmrätt inkl vatten att dricka och middagen består av salad, huvudrätt och en liten efterrätt, tränande barn/ungdomar äter i sina träningsgrupper medföljande föräldrar skall inte räkna med att äta med sina barn, undantaget de yngsta barnen där det krävs större vuxen närvaro. Medföljande föräldrar äter vissa måltider som middagsvärdar.

Pris:
Priset är beräknat på 7 övernattningar och 7 dagars liftkort, träningsavgift, banplats, skidförvaring på Trockenersteg och mellis för alla tränande barn och ungdomar. Priset kommer att uppdateras mot aktuell växelkurs när resan faktureras.Priset är räknat på 9,4 SEK/CHF. Flyg och tågbiljett tillkommer.

Ca pris / person Haus Rosenberg  Haus Theodul Haus Theodul
7 nätter inkl lunch & middag inkl lunch & middag utan måltider
Vuxen 11 460 kr 11 160 kr 8 150 kr
9-16 år 10 450 kr 10 160 kr 7 150 kr
6-8 år 9 300 kr 8 090 kr 5 000 kr

Avbeställningsskydd:
Avbeställningsskydd arrangeras av resenären själv via hemförsäkring. Anmälan är bindande från och med den 15 september 2021. Därefter kommer de avbokningsavgifter som uppstår  att faktureras deltagare som avbokar.

Deltagande i lägret förutsätter att medlemsavgift för säsongen 2021-2022 är betald.

Det är viktigt att den som är betalningsansvarig anmäls som kontaktperson, gäller även om betalningsansvarig inte skall vara med på lägret. Betalningsansvarig skall vara över 18 år.

Anmälan steg för steg

  1. Konfido tar emot din anmälan
  2. Konfido skickar en bekräftelse på att din anmälan gått igenom
  3. Faktura för resan skickas ut efter 15 september
  4. Konfido skickar en utvärdering på resan

Kontakt Konfido
Mobil +46 709 89 24 25
E-mail mats@konfido.se

DSC07165

Tslk furgsattle