Om Konfido och Mats Ekberg

Mats EkbergOavsett om det är ett läger, en skidsemester eller en kompisresa du ska boka – är det Mats som hjälper dig. Allt ifrån själva bokningen tills du baxar in resväskan i hallen igen med massor att härliga upplevelser i bagaget – sköts av Mats.

Mats själv, har 30 år av resor runt jorden i sitt bagage. Han har sökt världen över efter de perfekta glaciärerna, de finaste stränderna, de mest pittoreska bakgatorna och de bästa hotellen – allt för att kunna uppfylla sina kunders önskemål.

Våra Resor

Gedigen kunskap om hur man syr ihop ett researrangemang, är inte något man kan surfa sig till på nätet. Det är något testar sig fram till. Det är genom att själv ha besökt orterna, själv har förhandlat med hotellen och själv ha byggt ett kontaktnät som spänner över hela världen – som man får den kunskapen. Och då vet man också att resmålet har betydelse för hur upplevelsen ska bli.

Det är med hundratals resor på lärokontot, som vi syr ihop din resa. Varenda detalj broderas in, så att allt sedan flyter på smidigt och praktiskt – så att du kan koppla bort resandet och koppla på orsaken till att du är där.

Oavsett om det handlar om ett träningsläger, en kompisresa eller en konferens – utlovar vi en upplevelse som stannar i minnet.


Intervju med Mats till Täby Slalomklubb, 2014

Han har anordnat tio familjeläger och minst 30 TSLK-läger totalt. Med stor kunskap och fingertoppskänsla väljer han ort, boende, resa och träningsmöjligheter och arrangerar den ena lägret efter det andra till succé. Och han gör det på sin fritid.

Mats EkbergTSLK redaktionen träffade Mats Ekberg i Funäsdalen/Ramundberget för att ta reda på lite mer om mannen som kan varenda skidort på sina fem fingrar.

Redan 1998 började Mats jobba i resebranschen. Drivkraften var att få åka puder utomlands och att få betalt för det. Två säsonger i Alperna ledde till en anställning på Ving som reseledare på Kos och en deltidsanställning i Verbier som pistvisningsguide. Och sen har det rullat på. Mats har hunnit bo i knappt 80 olika skidorter i Europa – från Sierra Nevada och Andorra i väster till Borovets i Bulgarien i öster. Mest tid har han trots allt spenderat i Österrike, Italien, Schweiz och Frankrike. I 7 års tid åkte han runt till alla VingAlpins och Tjäreborgs hotell varje vinter och skrev avtal.

Innan Mats flyttade hem till Sverige hann han med ytterligare ett antal skidorter, badorter och städer – något som lagt grunden till ett gediget nätverk världen över.

Egen researrangör och OS-medalj

2004 startade Mats Konfido tillsammans med sin fru, Kattis. En researrangör som arrangerar stora och små konferenser och äventyr i Sverige och utomlands för företag och privatpersoner.

Den mest udda förfrågan Mats har fått var när svenska kanotlandslaget ville ha hjälp med ett träningsläger inför OS i Aten.

– Det var speciellt. De skulle bo nära en insjö som behövde ha vissa mått, ha ett visst avstånd till Aten och så vidare. Men de vann ju OS guld, så jag brukar säga att jag har varit med och tagit OS guld i kanot, säger Mats och skrattar.

Styrka och utmaning

En drivkraft Mats har är att fila på logistiken tills allt är perfekt. Det blir en trygghet för barnen när allt funkar.

– Tränarna behöver ju få fokusera på att ge barnen bra träning och inte på att luska ut vart bussen tagit vägen eller att fixa lunch till massa hungriga barn och ungdomar, menar Mats.

Förmågan att hitta det perfekta resmålet är Mats styrka men samtidigt en utmaning han gillar. Och nog är det en utmaning att hitta en plats som rymmer nästan hundra glada slalomfamiljer som ska träna slalom, äta gott och bo nära varandra och att rodda ihop det ena familjelägret efter det andra till succé.

FAKTA:

Namn: Mats Ekberg

Ålder: 52 år

Bor: Resarö

Yrke: Researrangör med eget företag samt delägare i upplevelseföretaget Joycard.

I TSLK: Lägeransvarig och skidentusiast

Barn i klubben: Jonatan J och tränare, Sebastian tränare och säsongare i Kanada

Driv att arrangera läger för TSLK: Att se glada barn som blir bättre på att åka skidor.

Favoritskidort: Zermatt, mycket skidåkning på norrsida, hög höjd så snön blir bra. Väldigt få duktiga lössnöåkare så lössnön varar längre.

Bästa resminne: Vårt bröllop i Zermatt och första gången jag klättrade/gick till foten av Matterhorn med Sebastian och Jonatan och åkte ett långt offpist åk tillsammans med dem och min bror=)

Kör på skidor: K2 charger och K2 Pinnacle 95

Oanad talang: Är även konditor och grym på att baka tårtor!